fredag 3 februari 2012

Ally 4 månader...

Ja så var det fredag igen, och inte vilken fredag som helst... Vår lilla älskling blir ju 4 (!!) månader idag! Gud så snabbt tiden går...

Det här inlägget kommer handla enbart om Ally. Välj själv om du vill läsa eller inte!:)

Som fyra månader gammal är Ally en alldeles fantastiskt glad, sprallig, underbar och söt liten bebis! Hennes utveckling går framåt i raketfart och det känns som att hon lär sig något nytt varje dag. Det är inte längre gallskrik så fort något inte behagar damen, hon kan även gnälla och skälla. Vilket gör det hela mycket lättare att förstå vad det är hon egentligen vill. Ally sover fortfarande ganska mycket, är hon vaken två timmar så måste hon sova sen. Hon brukar ta en lång siesta nån gång runt lunch, den varar allt mellan 3-5 timmar, beroende på dagsformen. Hon har nästan blivit lite som skalman på vissa tider. Klockan 21 är det natten, klockan 8:00 är den nya vaknartiden och äter som regel kl 03:00.
Igår chockade hon oss alla genom att skratta på riktigt.. Den kluckade liksom i henne! Det var kusin Theo som "skrämde" henne. Jag har försökt härma hans "buuuuu", men det är inte ett dugg roligt! Så nu går jag bara och väntar på att det ska hända igen...:) Vilken underbar känsla, att höra det skrattet var värt allt i hela världen. Som tur va lyckades jag spela in det så jag kollar på det om och om igen!
Vi har tyvärr inte varit och vägt och mätt henne idag, men när hon var 3 1/2 månad var vi där.
5600 g. Skulle tro att hon väger 5900 g nu.
58,7 cm. Misstänker att hon är 60 cm nu.
40 cm var huvudomfånget.
Nu är det storlek 62 som gäller på kläder och 13/15 på strumpor. Nummer 3 är blöjstorleken. Vanligtvis käkar hon 120 ml ersättning/mål på dagen och 90 ml på natten.
Vi tjuvstartade ju med smakisar tidigare under veckan. Hon verkar gilla, så kul att börja ge lite annat än bara flaska!:) Men det är ju som sagt svårt att svälja, maten åker ju fram igen...
Ally har ju många favoritpersoner med det är nog kusinen Theo som är roligast! Sedan gillar hon ju sin mamma och pappa massa!:) (vilket vi passar på att njuta av. Med tanke på att tiden går så fort är det inte länge tills hon kommer stå uppe i trappen och gasta "asså jag haaaaatar dej" för att hon inte får lov att följa med nån liten pöbels grabb hem efter skolan.)Att suga på handen är favoritsysslan, vilket resulterar i massa,massa dregel!!








Älskade unge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar