tisdag 5 juni 2012

Ally 8 månader...

Herregud, min lilla lilla bebis är redan 8 månader... Inte länge kvar tills hon fyller ett år och det är dags att börja jobba igen!! Ångesten gör sig lite lätt påmind, men det är ju faktiskt 4 månader kvar... Försöka njuta av det så mycket det bara går! Känns förövrigt som att jag är den enda mamman i hela världen som lämnar sitt barn på dagis när han/hon bara är ett år gammal. FAST jag vet innerst inne att det är jag verkligen inte, men ändå. Det dåliga samvetet är en mammas värsta fiende!!

Att ha en alldeles egen liten Ally som nu är 8 månader är det bästa som finns! Vårat lilla charmtroll är en nöjd och glad bebis för det mesta, men kan också ställa till det för sin omgivning genom att med skrik och bestämdhet få sin vilja igenom. Att det är en bestämd liten dam råder det inga tvivel om, får hon inte som hon vill blir det ett jäkla liv. Vi försöker i god föräldraanda avstyra de små utbrotten, för det mesta lyckas vi... Hur hon blir i trotsåldern låter jag bli att tänka på, det får bli ett senare problem!:)

Ally är förtillfället inne i en sovarperiod, sover bra om nätterna och mycket under dagen... Somnar fortfarande snabbt på egen hand i sängen. Dock måste vi vända tillbaks henne på rygg några gånger!
Hon är inne i en "tonårsperiod", lägger sig sent (mellan 21-22!!) och sover till kl 08. Sen sovs det ca 1,5-2 timmar i vagnen, med laddade batterier är hon vaken i exakt 2 timmar, sen ska det sovas igen. Och så rullar det hela dagen, hon är vaken 2 timmar sen sovs det. Vilket betyder att hennes föräldrar, främst hennes mor skulle kunna få massa gjort, men det händer sällan. 

Vad gäller mat så äts det massor...
En flaska välling på morgonen, runt kl 06-07 (sen somnar vi om ett tag till)
Gröt runt kl 09
Flaska med välling 12
Matburk, gärna mormors kalops vid 14:30
Gröt vid 17:30
Flaska med välling innan läggdags

När det kommer till aktiviteter är gåstolen fortfarande rolig, speciellt när man tar sig intill möbler och kan riva ner allt som finns. Att varva sitta och krypa på golvet är en hit just nu. Får hon tag på något som inte är en leksak så är lyckan total!:) Att sitta med andra bebisar och barn är absolut det bästa, kusinen Theo är favoriten.

Självklart tillkommer det något mellanmål och ibland även något mer mål med mat under dagen, men detta är väl ungefär hur en dag ser ut.

Lilla fröken använder fortfarande 68 på kläder, men nu har vi även börjat snylta lite i strl. 74 lådan. Vad gäller blöjor så har vi precis börjat använda strl 4.

Lagomt till 8 månadersdagen började Ally krypa. Hon sätter sig från krypande position också!:) Har även börjat resa sig upp mot saker = farligt!!:)

Några ord bjuder hon ännu inte på.. Det är hennes egen version av arabiska som kommer ur hennes lilla mun. När hon är förbannad låter det dock som hon försöker säga mamma...
-mammmmmaaaamammama.

Trots utbrott och ett hejdundrande humör är hon fortfarande världen underbaraste lilla Ally! Hon är en riktig charmis som gärna bjuder folk på ett leende och tycker om de flesta. Ingen kan väl motstå lilla frökens vackra ögon heller? Kort och gott är hon den underbaraste lilla varelsen på denna jord!






Älskade lilla fisunge!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar