onsdag 4 april 2012

Ally 6 månader...

Ja det blev inget inlägg om lilla damen igår... Det hanns helt enkelt inte med, men här kommer det obligatoriska månadsinlägget.

Vid 6 månaders ålder är Ally en nöjd liten rackare som älskar bus och stoj. Favortitsysselsättningarna är att springa runt i gåstolen och att leka tittut. Men att ligga på täcket på golvet och ligga i sängen och kolla på tummenmobilen är också helkul. Lilla damen behagar inte att sitta själv än, sitter en kort stund , sen tippar hon framlänges. Att ligga på mage går an nu, hon försöker åla sig fram, men magen tar i så det är inga långa sträckor hon tar sig.

Mat är en riktig hit, allt går ner! Har ännu inte gjort någon äckelmin till något, snacka om lättvindigt. Äter oftast en portion banangröt med fruktpuré till frukost och sedan en liten matburk på eftermiddagen. Övriga mål är det ersättning som gäller.

Nätterna har blivit bättre igen (peppar, peppar). Nu somnar A runt 19-20 och sover till 07 med ett matbreak kl 05. Helt okej tycker jag!:) Oftast brukar hon bli trött ett par timmar efter uppstigning, då är det en timmes lur ca. Sen är hon vaken ett par timmar till, sen ska det sovas igen, även då en kort lur på ca en timme. På eftermiddagen runt kl 15 brukar det bli en längre sovstund på ca 2-3 timmar. Sen är det vaket nån timme innan det är dags att krypa till kojs.
Ally är fortfarande superenkel att natta (peppar, peppar). Vi lägger ner henne i spjälsängen, oftast somnar hon med engång, ibland kan man behöva ge nappen ett par gånger.
Hon sover i sin säng tills hon äter mat, då flyttar vi över henne till oss.

Vi var ju på bvc för att ta sprutor. Då mättes hon till 64,5 cm, vägdes till 6980 g och huvudmåttet var 43 cm.
Ligger under kurvan, men följer sin egen galant!

Snabba fakta:
* Använder strl. 68 på kläder och 16/18 på strumpor.
* Kusin Theo är vääääldigt intressant.
* Har inga tänder ännu, men det kliar enorm i munnen.
* Älskar att bada och duscha.
* Gillar att dricka vatten på sked.
* Sover alltid i vagnen på dagtid.
* Favoritleksaker: skallran som jag skrev om i ett inlägg, en liten prasselbok och tidningar.
* Älskar att se sig själv i spegeln.

Jaaa, detta var det jag kunde dikta ihop för denna gång.. Säkerligen är det något jag glömt, men då kommer det senare.




Älskade lilla du!

1 kommentar:

  1. Ja tänk att världens underbaraste tjej redan är ett halv år.Så fort det går!!!!

    SvaraRadera