söndag 4 mars 2012

Ally 5 månader...

Ally blev ju fem månader igår!! Vår lilla bebis känns så stor nu... Inget litet knyte längre. Men gud så roligt det börjar bli, hon lär sig nya saker och hennes personlighet är underbar.

Vid 5 månaders ålder är vår lilla fis en glad, social och alldeles underbar liten varelse. Hon ligger gärna på ett täcke och snurrar runt, leker med några speciella leksaker bl.a. en prasselbok och en baby maileg kanin. Att äta, smacka och tugga på allt är en riktig hit. Kanske är det tänder på G?
Att det är ett litet matvrak vi har är det ingen tvekan om, hon har inte gjort en enda "äckelmin" när vi gett henne olika sorters mat, frukt och gröt. Banan är den absoluta favoriten. -namnamananmnam!

Hur man sover hela nätter verkar hon glömt totalt, då hon nu som regel sover såhär:
19:30-20 Somnar hon
01-02 Vaknar för att äta ca 120 ml ersättning
05-06 Vaknar igen för påfyllning i magen
08 Är det morgon. Då har vi världens lyckligaste människa som ligger och jollrar och skrattar i sängen
På dagens sover hon oftast en kortare lur på förmiddagen, typ 40 minuter. Sen en längre efter lunch allt mellan 2-4 timmar, och sist en kort powernap (typ 40 minuter) efter att Per kommit hem från jobbet.

Vår lilla skrutt har fortfarande strl. 62 på kläder. Överdelar går fint i strl. 68 (tröjor blir som tunikor men:), men byxor är på tok förstort i strl. 68. Nästan så 62 är stort i underdelar.

Vi har tyvärr inte varit och vägt henne, men Per vägde sig med henne förra veckan, och då kom han fram till att hon vägde 6500 g. Så sådär jätte stor är hon ju inte, även om vi tycker att hon växt mycket.

Kusinen Theo är ju en riktig favorit. Om han kollar och pratar med henne blir hon suuupernöjd. Men hennes mamma, pappa, mormor, morfar, farmor, farfar, moster och Emil är ju också jätte kul. Hon är faktiskt glad i dom flesta!:)

Eftersom jag handlar ganska mycket till lilla damen varje vecka, blev det ingen speciell 5 månaders present. Men eftersom jag var inne på H&M igår och köpte mig en topp, slank det även med en klänning till lilla damen... (Hon måste ju vara fin på kalas?)







Älskade lilla fis, vad vore livet utan dig??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar